Omgeving


Dorp

Acheux-en-Amiénois is een klein dorp met ongeveer 500 inwoners. Het dorp ligt vredig in het groen tussen Doulens en Albert en op 30 minuten van Amiens.

Locatie

Het kasteel is heerlijk rustig gelegen op ca. 75 minuten van de grens, maar biedt toch alle factoren om u dat heerlijke gevoel te geven van alles weg te zijn.

Activiteiten

Een brede waaier van activiteiten zijn een extra troef voor een geslaagd verblijf in deze regio. En er is voor elk wat wils. U kunt eindeloos wandelen in de natuur, fietsen langs een lichtglooiend landschap of zwemmen. Bovendien is er de mogelijkheid om paarden te stallen op het domein, u kunt dus in alle rust samen met uw paard genieten van onze accommodatie.

Verder kunt u ook shoppen in Arras, het Louvre bezoeken in Lens, de ondergrondse stad in Naour bezoeken of  kan je naar het stadje Amiens trekken, waar je naar hartenlust kunt shoppen en de hortillonages (met de prachtige tuinen) of de kathedraal bezoeken. Ook de zoo daar is zeker een bezoekje waard!

Streek van de Eerste Wereldoorlog

Voor wie zich liever wat verdiept in de cultuur zijn er tal van bezienswaardigheden dichtbij. De regio was het strijdtoneel in de eerste wereldoorlog. De frontlinie was vlakbij. Er zijn dus veel musea en bezienswaardigheden in de buurt, waaronder het slagveld van de Slag aan de Somme. De slag aan de Somme was een grote slag tijdens de Eerste Wereldoorlog waarbij meer dan 1 miljoen slachtoffers vielen. Naast vele tientallen (zeer goed onderhouden) begraafplaatsen, met herinneringen aan honderdduizenden soldaten van alle betrokken nationaliteiten, geeft de bodem nog regelmatig voorwerpen prijs die afkomstig zijn uit deze periode.

Reserveren